Drömmer du om att kunna ge dig ut i löparspåret, men hindras av en stor byst? Faktum är att det inte är ovanligt att en stor byst smärtar så mycket vid rörelse att man drar sig för att springa. Inte ens den mest stadiga sport-bh brukar heller hjälpa i dessa fall. Då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få. Genom att göra en bröstförminskning kan du enklare ägna dig åt fysisk aktivitet och dessutom slippa smärtande rygg och axlar.
Därför kan en bröstförminskning vara en investering i hälsan
Att inte kunna röra sig som man vill kan ha negativa hälsoeffekter. Risken är att man blir stillasittande och drar sig för fysiskt aktivitet. Som bekant är det dock viktigt för människor att röra på sig aktivt i alla fall 30 minuter om dagen för att må bra. Just löpning är dessutom en härlig aktivitet som är lätt att utöva och går att ägna sig åt var som helst. Faktum är att det till och med finns människor som vittnar om att löpningen förändrat livet till det positiva. Känner du att du skulle vilja prova på löpning ska du alltså inte låta en otymplig byst hindra dig. Faktum är att det kan vara en investering i din hälsa att göra en bröstförminskning på en seriös klinik.
Vad är en bröstförminskning?
Funderar du över vad en bröstförminskning innebär? Då ska vi förklara närmare här. En bröstförminskning går helt enkelt till så att läkaren tar bort överflödig bröstvävnad. Det görs genom ett snitt runt bröstvårtan och ett ankarsnitt som går från bröstvårtan och ned under bysten. I samband med operationen flyttas också bröstvårtan så att bröstet ser naturligt ut.
För att veta om du är en kandidat till bröstförminskning kan det vara bra att tänka över några frågor: Hindras du av din byst i vardagen? Har du ofta värk i nacke och axlar? Om svaret är ja på dessa frågor kan du vara en bra kandidat för en operation. Här kan du läsa om hur andra har upplevt sin bröstförminskning och tiden efter den.
När kan man börja springa?
När bysten känns lätt och smidig och inte längre är ett hinder i vardagen kan det vara lätt att känna att man vill ge sig ut i löparspåret direkt. Det är dock viktigt att då veta att du bör ge din kropp tid att läka ordentligt. Man brukar säga att det går bra att försiktigt ge sig ut i löparspåret efter tre till fyra månader. Det är emellertid viktigt att du konsulterar din läkare innan du börjar med hårdare träning. Fram tills dess kan du drömma om löpning och kanske läsa på om hur du fixar bättre flås så att du är redo när det är dags att börja träna. Passa också på att investera i fina träningskläder så att du har något att se fram emot. Sist men inte minst, kom ihåg att även promenader är bra träning innan du kan ge dig ut i löparspåret.